• stadshotel

    interieurarchitectuur schakeljaar
    Samen met mijn teamgenoot, Valentine Naets zijn we met het standpunt vertrokken om de betonnen draagstructuur zoveel mogelijk te behouden. De ruwheid van de beton willen we nog benadrukken door het toepassen van sloophout op de boxen van het slaapgedeelte. Bij de badkamer hebben we ook met een box gewerkt, ditmaal in een ander materiaal. Zo benadrukken we  ‘The Box’. Deze  boxen worden nog eens extra benadrukt door het verlaagd plafond en het opstapje.

    grondplan 00
    grondplan kamer



    Antwerpen heeft verschillenden troeven waaronder de Onze- Lieve-Vrouwekathedraal. Dit is één van de troeven die we uitspeelden in het ontwerp. Door bij verschillende kamers een uitsprong naar buiten te doen richting de kathedraal, geven we hun dit extra uitzicht. De kamers krijgen extra ruimte en in de gevel zorgt dit voor een speels effect. Dit effect zorgde er nog eens voor dat ons concept benadrukt wordt. Voor de gevel hebben we een verticale tuin gecreëerd.  Hierdoor brengen we groen in de stad.




    voorgevel

    Om dit groene in de stad nog meer te accentueren hebben we voor de bezoekers fietsen voorzien. Buiten deze fietsen hebben we nog als faciliteiten een bar en een restaurant. Om een goede lichtinval tot de kamers te brengen, waren we genoodzaakt om een opening te creëren. Deze opening zou dé groenzone van het hotel worden. Bij deze kwamen we op het idee om een verticale tuin aan te brengen op de gevels.




    De naam van het hotel heeft het te danken aan de groene en milieuvriendelijke elementen. Groen in het Latijns betekent Viridis. Omdat we met veel vierhoeken werken hebben we de letter ‘E’ eraan toegevoegd om het meer een eigen naam te geven. Vieridis is het uiteindelijk geworden.